Wat is er binnen uw onderneming veranderd door corona?

loonstrookjes bewaren
Hoelang moet u loonstroken bewaren?
1 oktober 2020
administratie klaar voor 2021
Administratie klaar voor 2021 of heeft u nog werk te verzetten?
1 december 2020

Wat is er binnen uw onderneming veranderd door corona?

veranderd door corona

Wat is er veranderd door corona binnen uw bedrijf?

Begin dit jaar hebben veel bedrijven moeten schakelen. Coronamaatregelen, een verandering in de vraag en vaak meer kosten, bijvoorbeeld vanwege mensen die vanuit gingen werken. Wat is er binnen uw bedrijf veranderd door corona? Heeft u aanpassingen moeten doen in uw personeel? Opnieuw de vraag moeten identificeren vanuit uw doelgroep, of heeft u juist kansen aan kunnen grijpen in de veranderende markt?

Alle bedrijven hebben een eigen aanpak gekozen. Dat is goed, want elke situatie is verschillend. Wat voor alle bedrijven belangrijk is, is dat u weet wat er in uw bedrijf door corona veranderd is. Alleen dan krijgt u grip op de ontwikkelingen en kunt u mogelijkheden aangrijpen.

Wat zien we in de Nederlandse bedrijven?

Veel Nederlandse bedrijven hebben niet op tijd kunnen schakelen en zijn failliet gegaan. Vooral bedrijven zonder een reserve hebben de periode begin dit jaar niet kunnen overleven, omdat zij nergens op terug konden vallen. Middelgrote en grote ondernemingen hebben het hoofd vaak makkelijker boven water weten te houden. Daar was vaak wat meer ervaring, een grotere buffer en meer opties om het roer om te gooien.

Heeft uw onderneming veranderingen gezien? Dan is het goed om de balans op te maken. De komende periode wordt opnieuw uitdagend. Waren de aanpassingen succesvol, dan weet u waar de mogelijkheden liggen.

Om dit goed te kunnen identificeren, moet u de cijfers induiken. Een goede boekhouding is daarbij de basis. Een goed online boekhoudprogramma stelt u in staat om filters op te stellen, zodat u de inkomsten en uitgaven per maand kunt zien. Op die manier kunt u zien wat de aanpassingen gedaan hebben voor de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Wat is er veranderd en wat kunt u nog meer veranderen?

Veranderingen voor uw doelgroep betekent dat uw bedrijf ook moet veranderen. De vraag kan veranderd zijn. Wellicht moet u denken aan nieuwe manieren om uw producten bij de klant te krijgen. Wat u ook veranderd heeft of gaat veranderen; zorg er altijd voor dat u het overzicht houdt zodat u weet welke aanpassingen lonend zijn en welke aanpassingen u vooral geld kosten.

Wilt u meer weten over wat uw boekhouding voor u kan doen? Neemt u dan eens contact met ons op. We helpen u graag vrijblijvend verder met advies op maat.