Administratie klaar voor 2021 of heeft u nog werk te verzetten?

veranderd door corona
Wat is er binnen uw onderneming veranderd door corona?
2 november 2020
boekhouding in 2021
Boekhouding in 2021: wat zijn uw plannen eigenlijk?
4 januari 2021

Administratie klaar voor 2021 of heeft u nog werk te verzetten?

administratie klaar voor 2021

Is uw administratie klaar voor 2021 of ligt er nog veel werk?

Het is langzaam tijd aan het worden om de administratie klaar voor 2021 te maken. Veel ondernemers kijken pas in de maand december naar de stand van zaken. Wat moet er nog verwerkt worden in deze periode? Welke gegevens ontbreken nog en welke aanpassingen moeten gedaan worden? Het is verstandig om hier lekker op tijd mee te beginnen. Zo heeft u minder stress aan het einde van het jaar en méér tijd begin januari om het nieuwe jaar in te starten met uw onderneming. Is uw administratie klaar voor 2021 of moet u beginnen met het verdelen van de taken?

Jaarwissel is lang niet meer zoveel werk

Vroeger, en dan hebben we het over een aantal jaar geleden, was een jaarwissel enorm veel werk. Tegenwoordig, met online boekhouden, zit er veel minder werk in. De software die gebruikt wordt, is namelijk slimmer geworden. Niet alleen op het gebied van data verzamelen en verwerken, ook op het gebied van het overboeken van de eindstand per account naar 1 januari met een klik op de knop. Daarmee is de administratie klaar voor 2021 maken een stuk makkelijker.

Waar u wel op moet letten, is dat de gegevens eind december actueel zijn. In de meeste gevallen kunt u de gegevens overigens nog aanpassen in januari; de meeste boekhoudprogramma’s nemen de mutaties namelijk mee. Het is wel verstandig om te controleren of dit ook in uw programma gebeurt, voordat u een probleem opbouwt in uw boekhouding waar u straks veel werk aan heeft.

Wat moet er geregeld worden voor het nieuwe jaar?

Ieder jaar komen er nieuwe regels vanuit de overheid, de vakbonden en andere betrokken partijen. Daarom is het goed om hier nu alvast naar te kijken. Wat verandert er voor u? Voldoet alles aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans, het loonkostenvoordeel en de werkkostenregeling? Ook is dit een goed moment om de lopende verzekeringen en arbeidscontracten na te lopen zodat uw administratie klaar is voor 2021, net als uw volledige bedrijf.

De situatie verandert. Misschien breidt u de werkzaamheden uit, verkleint u het personeelsbestand of gaat u nieuwe markten ontdekken. Wanneer de administratie hier klaar voor is aan het begin van het nieuwe jaar, dan weet u zeker dat u direct in kunt springen op de mogelijkheden wanneer die zich voordoen.

Hulp nodig bij de administratie klaar voor 2021 maken?

Is uw administratie klaar voor 2021 of heeft u nog veel werk te verzetten? U heeft nog meer dan genoeg tijd om te inventariseren en de taken te verdelen binnen uw team. Uiteraard kunt u er ook altijd voor kiezen om een professionele boekhouder in te schakelen. We kijken graag met u mee naar wat er nog moet gebeuren en hoe we uw bedrijf klaar kunnen maken voor 2021.