De voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

overzicht niet verliezen
Drie tips om het overzicht niet te verliezen.
18 mei 2018
Administratie waarom is het belangrijk?
3 juli 2018

De voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

salarisadministratie uitbesteden

De voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

Onoverzichtelijke salarisadministratie?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het niet altijd even efficiënt om zelf alle salarisstroken te maken. Er gaat namelijk veel tijd in zitten die je beter aan iets anders kan besteden. Daarnaast is salarisadministratie best een onoverzichtelijk concept. Maar werknemers moeten wel hun salarisstrook krijgen. En bovendien moet elk salaris uitgekeerd worden. Daarom is het uitbesteden van je salarisadministratie een goede keuze om te maken. Zodat dit wordt gedaan door iemand die er de tijd voor heeft. En nog belangrijker, dat dit door een professional wordt gedaan.

Door wie laten doen

Als je je salarisadministratie uitbesteedt, heb je twee keuzes. Je kunt het uitbesteden aan een accountant of boekhouder. Deze werken vanuit een administratiekantoor en doen dit dagelijks. Het nadeel hiervan is dat overleg niet persoonlijk gaat voor het geval dit nodig zou zijn. Dit kan wel wanneer er een administratief medewerker aanwezig is op kantoor. Het grote voordeel van een administratief medewerker is dat deze intern werkt bij je bedrijf. Dit is over het algemeen voordeliger dan iemand van buiten af inhuren voor de salarisadministratie.
Uitbesteden of een medewerker aannemen

Uitbesteden of een medewerker aannemen

Heb je een eigen bedrijf maar geen tijd om zelf de salarisadministratie te regelen? Dan is het inhuren van een administratief medewerker altijd een goede keuze. Deze neemt werk uit handen en zorgt ervoor dat het professioneel gedaan wordt. Daarnaast is deze op kantoor aanwezig, zodat overleg altijd mogelijk is. Een administratief medewerker werkt voor je bedrijf en alleen jouw bedrijf. In tegenstelling tot een accountant die ook voor andere bedrijven werkt. Voor een administratief medewerker staat jouw bedrijf dus op nummer één. Zo ben je er absoluut zeker van dat iedere loonstrook in je bedrijf efficiënt verwerkt wordt.

Uitbesteding als zelfstandige

Als zelfstandige heb je natuurlijk geen salarisadministratie. De bedragen die op je facturen staan zijn daarentegen wel jouw salaris. Het is daarom verstandig om een accountant in te huren. Stel je bent zelfstandig cateraar. Dan ben je te veel tijd kwijt aan het maken en bezorgen van je gerechten om facturen op te stellen. Het is als zelfstandige zonder personeel niet toegestaan om een administratief medewerker in te huren. Daarom is een accountant een goede vervanger hiervoor. Eventueel overleg kan dan niet persoonlijk zonder een vergadering in te plannen. Gelukkig kan dit altijd via e-mail of telefonisch. Zo hoef je je ook als zelfstandige geen zorgen te maken over administratieve zaken.