Administratie waarom is het belangrijk?

salarisadministratie uitbesteden
De voordelen van je salarisadministratie uitbesteden
6 juni 2018
administratiemederwerker of een bureau
Een administratiemedewerker of een bureau in handen nemen?
25 juli 2018

Administratie waarom is het belangrijk?

Waarom is administratie belangrijk?

Het belang van administratie

Administratie is zeer belangrijk voor een bedrijf. Dit heeft een aantal redenen. Administratieve werkzaamheden houden in dat geldzaken en een eventuele inventaris op orde blijven. Hierdoor kun je over alles het overzicht houden. Administratieve werkzaamheden spelen dus in feite een grote rol in het draaiende houden van een bedrijf. Vooral wanneer je bedrijf groter is, is een goed functionerende administratie van groot belang. Je wil natuurlijk niet dat alles één grote chaos wordt. Hieronder staat verder uitgelegd waarom administratieve werkzaamheden zo belangrijk zijn voor een bedrijf. En nog belangrijker, waarom het zo belangrijk is dat deze werkzaamheden goed uitgevoerd worden.

Geldzaken

Het regelen van geldzaken is een van de meest bekende administratieve taken. Deze taak houdt in dat facturen worden verzonden worden en de belastingaangiftes gedaan worden. Daarbij houdt deze taak ook in dat er wordt nagekeken of de kas en eventuele inventaris klopt. Tot slot verwerkt de administratie van een bedrijf de jaarcijfers. Wanneer deze zaken niet goed geregeld zijn kan een bedrijf heel snel failliet gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en het is daarom erg belangrijk dat de geldzaken van een bedrijf kloppen.

Het overzicht behouden

In een bedrijf moet er overzicht zijn over een paar zaken. Dit zijn de salarissen van eventuele werknemers, facturen aan klanten, de kas en een eventuele inventaris. Werknemers moeten betaald worden met het geld dat bij een bedrijf binnen komt. Dit kan niet als er geen overzicht is over de salarisstroken of de facturen voor klanten. Daarnaast moet de kas van een bedrijf kloppen in verband met de balans en resultatenrekening hiervan. Wanneer dit niet klopt kun je verlies lijden. Wanneer je een inventaris hebt, moet je ook weten waaruit deze bestaat. Dit is namelijk de voorraad van je bedrijf. Wanneer je niet weet waaruit deze bestaat is het moeilijk om te weten wat je moet extra bestellen.

Uitbesteden of niet?

Het is natuurlijk mogelijk om de administratie van je bedrijf aan een ander over te laten. Dit heeft zo zijn voordelen. Als bedrijfseigenaar heb je weinig tijd om de administratie zelf te doen. Daarnaast is het niet efficiënt wanneer je deze werkzaamheden met anderen combineert wanneer je wel tijd hebt. Zo verlies je alle overzicht en dat is, zoals al eerder gezegd is, niet wenselijk. Daarnaast besteed je dit altijd uit aan iemand die zich gespecialiseerd heeft in administratieve werkzaamheden. In dit geval worden al deze werkzaamheden gegarandeerd op de juiste manier verwerkt.