Een administratiemedewerker of een bureau in handen nemen?

Administratie waarom is het belangrijk?
3 juli 2018
5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen
5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen
1 september 2018

Een administratiemedewerker of een bureau in handen nemen?

administratiemederwerker of een bureau

Een administratiemedewerker of een bureau in handen nemen?

Wat is de beste optie?

Administratie is iets dat moet gebeuren in een bedrijf. Facturen van klanten moeten verstuurd worden. Maar lonen van werknemers moeten ook worden uitgekeerd. En bovendien moet de belastingaangifte worden gedaan. Bedrijfseigenaren zijn vaak druk erg met hun eigen werk. Dit lukt hen daarom dus niet. Daarom hebben zij iemand nodig die bijhoudt hoeveel geld een bedrijf verdient. Verder moet deze persoon de rekeningen van het bedrijf betalen van dat geld. Maar wie moet dit doen? Kun je hiervoor het beste een administratiemedewerker aannemen? Of is het toch beter om een bureau in handen te nemen voor deze werkzaamheden? Het antwoord zal hieronder worden beschreven.

Aan competentie zal het niet liggen

In principe leveren administratiemedewerkers niet beter werk dan medewerkers van een administratiebureau. Daarnaast zijn medewerkers van een administratiebureau ook niet meer competent dan interne administratiemedewerkers. Deze mensen zijn allemaal opgeleid om de administratie van een bedrijf zo goed mogelijk te kunnen verwerken. In dit geval is het belangrijk om de kwaliteit van verschillende bureaus met elkaar te vergelijken. Het zelfde geldt voor wanneer je voor een administratiemedewerker zou kiezen.

Bereikbaarheid en beschikbaarheid

Je kunt wel een aantal andere dingen afwegen wanneer je nog niet zeker bent van je keuze. Dit is onder andere de bereikbaarheid en beschikbaarheid van beide opties. Een administratiemedewerker is in principe altijd te bereiken wanneer deze op kantoor is. Wanneer deze dat niet is, ligt het aan hoe druk zijn of haar privéleven is. Een administratiebureau is daarentegen flexibeler. Deze is namelijk altijd tijdens normale werktijden bereikbaar. Wanneer je iets persoonlijk wil bespreken over de administratie is het anders. Je moet in dit geval een vergadering plannen met het administratiebureau. Je kunt dit echter meteen met een interne medewerker bespreken als dit nodig is.

Kosten en aansprakelijkheid van een bureau

Een administratiemedewerker wordt per uur dat hij of zij werkt betaalt. Een bureau wordt per uitgevoerde taak betaald. Dit is vaak voordeliger dan het loon van een administratiemedewerker. Een ander groot voordeel het in handen nemen van een administratiebureau is aansprakelijkheid. Of beter gezegd, het gebrek hieraan. Je bent als bedrijf namelijk niet aansprakelijk voor eventuele fouten van het administratiebureau. Een bedrijf kan het bureau juist zelf aansprakelijk stellen wanneer zich een conflict voordoet. Dit waren de belangrijkste verschillen tussen een administratiemedewerker en een extern bureau. Wij hopen dat dit de keuze iets gemakkelijker maakt.