5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen

administratiemederwerker of een bureau
Een administratiemedewerker of een bureau in handen nemen?
25 juli 2018
Btw aangifte
Btw aangifte, wat moet u allemaal bij elkaar hebben?
1 november 2018

5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen

5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen

5 redenen om een administratiebureau in handen te nemen

Het bedrijf is niet aansprakelijk

De administratie van een bedrijf moet en zal verwerkt worden. Anders kan het bedrijf natuurlijk niet rondkomen en wordt het erg chaotisch. Als je dit om welke reden dan ook niet zelf kan, is het mogelijk een administratiebureau in te schakelen. Hieronder staan vijf voorbeelden. Als eerste is een bedrijf niet aansprakelijk wanneer er iets fout gaat met de administratie. Jij bent als bedrijfseigenaar immers niet degene die facturen berekent. Administratiebureaus kunnen jouw volledige administratie regelen, inclusief belastingaangifte. Zo hoef jij je niet meer druk te maken over de financiën van jouw bedrijf.

Voordelen voor zelfstandigen

Een ander voordeel van het feit dat administratiebureaus jouw gehele administratie kan verzorgen is meer tijd. Wanneer je bijvoorbeeld zelfstandige zonder personeel bent, kun je alle tijd gebruiken. Vooral als je bijvoorbeeld een klein cateringbedrijf runt. Dit kan natuur lijk ook wanneer je handgemaakte voorwerpen verkoopt. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het is in deze gevallen erg verstandig om de administratie van jouw bedrijf uit te besteden. Maar geen zorgen! Ook als je geen eenmansbedrijf hebt, kun je een administratiebureau inschakelen. Klanten tevreden houden is namelijk ook erg belangrijk.

De administratie vakkundig afgehandeld

Administratiebureaus specialiseren zich in financiële zaken. Het is daarom logisch dat zij professionele en bevoegde mensen aannemen. Je kunt er dus op vertrouwen dat deze jouw administratie vakkundig verwerken. Dit maakt de kans op fouten tijdens de verwerking weliswaar minuscuul. Het is echter toch geruststellend om te weten dat, zoals hierboven gezegd is, jij niet aansprakelijk bent bij fouten.

Een administratiebureau als bewindvoerder?

Heb je schulden of moeite met het omgaan met financiële zaken? Ook in deze twee situaties kunnen administratiebureaus iets betekenen. Administratiebureaus kunnen namelijk ook ingehuurd worden als bewindvoerders. Zij kunnen onder andere hulp bieden met het oplossen van schulden. Daarnaast kunnen zij helpen met het beheren van jouw budget. Dit geldt zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren.

Goedkoper dan interne administratiemedewerkers?

Bedrijven hebben natuurlijk de keuze om een interne medewerker in te huren of een administratiebureau. Maar welke optie is nou voordeliger? Administratiebureaus rekenen een prijs voor de diensten die zij leveren. Een interne medewerker werkt in loondienst bij jouw bedrijf. Vaak zijn administratiemedewerkers minder voordelig. Dit kan echter verschillen per medewerker. Vaak leveren administratiebureaus in dit geval alsnog beter werk. Wees je dus zeer bewust aan wie je jouw administratie uitbesteedt.