Op zoek naar een administratiekantoor

BTW-aangifte
De 5 meest gemaakte BTW fouten
1 augustus 2017
boekhouder Utrecht
Wat doet een boekhouder allemaal
2 oktober 2017

Op zoek naar een administratiekantoor

write

‘Wat heb ik toch een plezier in het bijhouden van mijn administratie!’ Een uitroep die je niet vaak zult horen. Veel ondernemers zien de administratie echt als een verplicht nummer en stellen de werkzaamheden tot op het laatste moment uit. Alleen al het keurig verzamelen van de bonnetjes lijk voor sommigen al een hele opgave.

Uitbesteden

De boekhouding uitbesteden bespaart tijd en vaak ook geld. Als u niet goed op de hoogte bent van bepaalde regelingen bij de belastingdienst bijvoorbeeld of als u steeds geen kans ziet om alles op tijd te regelen. Uitbesteden kan ook gedeeltelijk. U houdt dan bijvoorbeeld zelf uw facturatie bij. Dit gebeurt uiteraard in de meeste gevallen liefst wel digitaal.

Welk administratiekantoor?

Wat rondvragen bij bevriende ondernemers levert al snel aardig wat verhalen op. De keuze wordt er daardoor vaak niet makkelijker op, maar het geeft wel een indruk van wat er zoal goed of fout kan gaan. Net zo als bij andere bedrijfstakken is er het nodige kaf onder het koren, dus ga niet met de eerste de beste aanbieder in zee.

De kosten

Bij uw zoektocht houdt u waarschijnlijk ook graag rekening met uw budget. De kosten voor een boekhouder moet u namelijk wel eerst zelf verdienen. Vergelijken met anderen is best lastig. De hoeveelheid administratieve werkzaamheden is voor elk bedrijf weer anders. De een verzameld zijn omzet met maar een aantal grote opdrachten per jaar en een eigenaar van een web shop verstuurd dagelijks vaak  tientallen facturen.

Administratiekantoor

In gesprek

Als u een afspraak maakt met een of met meerdere administratiekantoren, dan kunt u daar in overleg bepalen welke werkzaamheden u graag wilt uitbesteden. U zult dan vervolgens te horen krijgen wat dat u per jaar ongeveer gaat kosten. Ook kunt u overleggen hoe een en ander kan worden aangeleverd. Informeren kan veel besparen.