Wat als u een boekhouder te duur vindt; wat zijn uw opties?

te veel administratie
Te veel administratie om nog aan ondernemen toe te komen?
8 juni 2021
start van uw onderneming
De start van uw onderneming; waar moet u aan denken?
2 augustus 2021

Wat als u een boekhouder te duur vindt; wat zijn uw opties?

boekhouder te duur

Een boekhouder te duur voor uw onderneming. En nu dan?

Een boekhouder maakt een groot verschil voor uw bedrijf. Maar veel ondernemers hebben het idee dat een boekhouder te duur is. Zeker kleinere ondernemingen proberen zoveel mogelijk op de kosten te besparen links en rechts. Helemaal geen gek idee; uiteindelijk probeert u immers een goedlopend bedrijf op te zetten. Overal kosten maken is dan niet het beste idee.

Toch is het idee van een boekhouder die te duur is een idee dat duurder uit kan pakken dan u denkt. Een boekhouder kan zichzelf namelijk redelijk makkelijk terugverdienen. Geen zorgen; we leggen het u graag uit zodat ook u een weloverwogen keuze kunt maken.

Een boekhouder te duur, of toch niet?

Wanneer u kiest voor een standaardboekhouder die uurtje factuurtje werkt, dan kunnen de kosten al snel oplopen. Zeker wanneer de boekhouder volledig zelfstandig (lees; zonder overleg vooraf) voor u aan het werk gaat. Dan krijgt u achteraf een hoge factuur die u in de problemen kan brengen en dat wilt u uiteraard voorkomen.

Is dat waarom u een boekhouder te duur vindt? Dan is dit een zeer geschikt moment om contact met ons op te nemen. Wij overleggen namelijk graag van tevoren met u, onder andere over uw budget en de mogelijkheden die wij bieden om de boekhouder goedkoper te maken. Met onze digitale samenwerkingen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om gedeeltes van de boekhouding eerst zelf nog te blijven doen, om zo te besparen op de kosten. U kiest vervolgens zelf of u geleidelijk de taken aan ons overgeeft, of deze zelf blijft doen.

Verdient de boekhouder zich terug?

Is de boekhouder te duur? Vaak niet, omdat de boekhouder zichzelf terugverdient. Stel u voor dat u alle uren die u nu aan administratie besteedt zou kunnen besteden aan dingen die wel geld opleveren. En u zich geen zorgen hoeft te maken over de aangiftes, omdat dat allemaal geregeld wordt?

De boekhouder verdient zichzelf terug. Niet alleen met de uren die u bespaart en het feit dat alles op orde is, maar ook omdat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de aftrekposten, zodat u nooit te veel belasting betaalt. Makkelijk, bekwaam en altijd in orde.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact met ons op, zodat we u kunnen laten zien dat een boekhouder lang niet altijd te duur hoeft te zijn voor uw bedrijf.