Te veel administratie om nog aan ondernemen toe te komen?

reserve zzp
Zzp’ers hebben het zwaar; maar waar is de reserve van de zzp’er eigenlijk?
1 juni 2021
boekhouder te duur
Wat als u een boekhouder te duur vindt; wat zijn uw opties?
3 juli 2021

Te veel administratie om nog aan ondernemen toe te komen?

te veel administratie

Te veel administratie zorgt ervoor dat ondernemers geen ondernemer kunnen zijn

Als ondernemer komt u voor tal van uitdagingen te staan. Maar wat gebeurt er wanneer u door te veel administratie eigenlijk niet eens aan die grote uitdagingen toe kunt komen? Dan wordt het wel heel erg lastig om een bedrijf draaiende te houden. Het klinkt wellicht een beetje raar; te veel administratie om écht aan ondernemen toe te komen, maar voor veel bedrijven is het de dagelijkse problematiek. Nederlandse ondernemers komen in de problemen door de regelgeving, eisen aan de administratie en de lijst met data waarop rapporten ingediend moeten worden.

Te veel administratie; of te veel uitgesteld waardoor het te veel werk geworden is?

Lang niet alle ondernemers hebben het lastig door een te grote berg aan administratieve taken. Voor kleinere ondernemingen valt het relatief mee, zeker wanneer er hulp ingeschakeld kan worden van een professional die deeltaken over kan nemen, of het indienen van de rapportages naar de Belastingdienst. Op die manier is het namelijk veel makkelijker om de administratie overzichtelijk te houden.

Maar heeft u een bedrijf waarbij er veel meer administratie komt kijken, zoals een bedrijf in de horeca of in de zorg, of een bedrijf dat te maken heeft met handel met het buitenland, dan komt er veel meer kijken. Niet alleen meer administratie, maar ook meer regels die gevolgd moeten worden, meer rapportages die aangeleverd moeten worden, zoals rapporten van verlegde btw, en dán wordt het wel veel.

Wij vinden het belangrijk dat u als ondernemer de tijd heeft om aan het werk te zijn met uw onderneming zelf. U bent immers ondernemer geworden omdat u een goed idee had, of een gat in de markt zag. Niet omdat u graag druk wilde zijn met cijfers, papieren en het opzoeken van de regels die voor uw bedrijf gelden.

Schakel een professional in en maak ondernemen weer leuk

Bent u een van de ondernemers die door te veel administratie niet meer aan ondernemen toekomt? Neem dan vandaag eens contact met ons op. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen, zodat u makkelijk en snel weer echt aan de slag kunt gaan. Wij kunnen alle administratieve taken van u overnemen, maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van de taken aan ons uit te besteden, zeker wanneer u de kosten lager wilt houden of op termijn uit wilt bouwen.