Kerstpakketten? Wat is financieel slim?

Btw aangifte
Btw aangifte, wat moet u allemaal bij elkaar hebben?
1 november 2018
Nieuw jaar, hoe start je opgeruimd en netjes?
Nieuw jaar, hoe start je opgeruimd en netjes?
2 januari 2019

Kerstpakketten? Wat is financieel slim?

kerstpakketten

Kerstpakketten? Wat is financieel slim?

Wat geef jij jouw werknemers deze maand cadeau?

In december ben je als bedrijfseigenaar met heel veel dingen bezig. Je moet decemberborrels organiseren en je wil dat de werkplek er een beetje feestelijk uitziet. Daarnaast ben je privé bezig met het schrijven van kerstkaarten, het versieren van je huis en kerstinkopen doen. Deze inkopen hebben niet alleen betrekking op het kerstdiner. Dit houdt ook in dat je cadeaus moet kopen. Maar wat geef je jouw werknemers dit jaar cadeau? Hoe laat jij zien dat je om hen geeft? Je kunt natuurlijk voor iedereen kerstpakketten bestellen. Maar is dat financieel gezien de slimste optie? En is er überhaupt een alternatief? De antwoorden op deze vragen zullen hieronder uitgebreid worden beschreven. Bovendien zal er uitgelegd worden hoe een administratiebureau je hierbij kan helpen.

Voordelen van kerstpakketten

Een kerstpakket kun je om te beginnen heel gemakkelijk samenstellen. De leukste pakketten om te krijgen zijn toch vaak pakketten met eten of badartikelen. Wanneer je in de detailhandel werkt, is het leuk om producten af te schrijven en hiervan een pakket te maken. Wanneer dit niet het geval is, kun je een extern bedrijf opdracht geven. Voor familiebedrijven is het zo dat je enkele pakketten kunt personaliseren. De familie is natuurlijk de reden dat jouw bedrijf zover is gekomen, dus verdienen zij best iets extra’s. Zo zie je maar weer! Een kerstpakket kan heel erg veelzijdig zijn.

Is er ook een alternatief?

Er is zeker een alternatief voor het kerstpakket voor werknemers. Dit alternatief komt in de vorm van een kerstbonus. Vaak is dit wel gebaseerd op het salaris van de individuele werknemer. De bonussen zullen dus niet gelijk zijn en dat kunnen sommigen oneerlijk vinden. Bovendien ligt het er maar net aan hoe duur het kerstpakket is, wanneer je vergelijkt wat financieel slim is. Dit zorgt voor een dilemma waar je niet zo heel snel uitkomt. Hiervoor is meestal overleg nodig. Soms heb je zelfs externe hulp nodig.

Hoe kan een administratiebureau helpen bij deze keuze?

Het maken van een keuze tussen het geven van kerstpakketten of kerstbonussen kan nog best lastig zijn. Vooral wanneer je even krap zit met financiële middelen tijdens de decembermaand. Gelukkig kan een administratiebureau helpen met budgetteren. Bovendien kan deze de knoop doorhakken wanneer je het echt niet meer weet. Heb je dus financiële hulp nodig deze maand wat betreft werknemerscadeaus? Schakel een administratiebureau in.