Wanneer is uw webwinkel een bedrijf – en gaat u hier dan mee verder?

start van uw onderneming
De start van uw onderneming; waar moet u aan denken?
2 augustus 2021
vanuit huis werken
Gaan uw medewerkers standaard vanuit huis werken?
4 september 2021

Wanneer is uw webwinkel een bedrijf – en gaat u hier dan mee verder?

Is uw webwinkel een bedrijf en was dit eigenlijk wel de bedoeling?

Is uw webwinkel een bedrijf of een hobby? De afgelopen maanden hebben veel webwinkels een flinke stijging in de omzet gezien. De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat mensen liever vanuit huis winkelen; of zelfs geen alternatief hebben en online moeten kopen om de dingen in huis te halen die zij nodig hebben. Heeft u een webwinkel en is het de afgelopen maanden lekker druk geweest? Dan is het tijd om even op te letten. Het kan zo zijn dat uw webwinkel een bedrijf geworden is en dat u nu aangemerkt wordt als ondernemer in plaats van resultaatgenieter.

Wanneer bent u geen resultaatgenieter meer?

De Belastingdienst heeft tal van verschillende factoren waarnaar gekeken wordt om te bepalen of u ondernemer bent. Doorgaans wordt er al snel gekozen voor ondernemer wanneer u winst binnenhaalt, de komende tijd redelijkerwijs winst kunt verwachten en u voornamelijk werkzaam bent met uw webwinkel. U leest hier meer over op de website van de Belastingdienst.

Per ongeluk ondernemer geworden?

Het kan zomaar zo zijn dat u ineens ondernemer geworden bent, terwijl dat niet de bedoeling was. Uw webwinkel is gegroeid en zonder dat u zich bewust was van de gevolgen, is dit uw broodwinning geworden. U staat dan voor een keuze op dit moment. U kunt de website verkopen en teruggaan naar wat u deed, of u omarmt het beroep van ondernemer en gaat verder met uw webwinkel, die nu onderdeel geworden is van een onderneming.

Wat moet ik doen als mijn webwinkel een bedrijf geworden is?

Wanneer u een onderneming gaat starten omdat uw webwinkel te groot geworden is, dan begint u met het bedenken van een goede naam en het aanmelden van uw bedrijf. Vervolgens is het tijd om een boekhouding te starten. Hier kunnen wij u makkelijk en goedkoop mee helpen. Wij bieden een digitale samenwerking aan, waarbij wij ervoor zorgen dat uw boekhouding altijd op orde is. Onze klanten vinden dit een prettig idee omdat zij hun aandacht vooral bij de webwinkel willen houden.

Vervolgens is het tijd om eens echt aan tafel te gaan zitten en een plan uit te denken voor de komende maanden. Nu u een ondernemer bent, is het goed om na te denken over de toekomst van uw webwinkel, de strategieën die u in wil zetten om het bedrijf te laten groeien en wellicht zelfs personeel in te schakelen. Heeft u iemand nodig die met u mee kan kijken en denken? Dan neemt u gewoon contact met ons op; we helpen u graag persoonlijk verder.