Loonadministratie: iedereen krijgt wat hij of zij verdient

uit eten met collega's aftrekbaar
Uit eten met collega’s? Eerst even dit lezen!
6 mei 2019
cao voor werkgever
4 redenen waarom een cao een werkgever kan helpen
1 augustus 2019

Loonadministratie: iedereen krijgt wat hij of zij verdient

loonadministratie

Krijgen uw werknemers precies waar zij recht op hebben dankzij goede loonadministratie?

Administratie is bijkans een van de hoogste bergen waar u tegen opziet in uw onderneming. De loonadministratie maakt dit niet beter. De vele regeltjes, overeenkomsten, tarieven en de verschillende posten binnen de salarisadministratie maken het een klus waar u vaak veel langer mee bezig bent dan u van tevoren inschatte.

Tegelijkertijd vindt u het belangrijk dat elke werknemer krijgt waar hij of zij recht op heeft. U wilt immers graag dat uw mensen op tijd hun loon krijgen en dat dit juist ingevoerd wordt, zodat er niet achteraf problemen komen met de Belastingdienst. Hoe zorgt u hiervoor?

Wanneer moet ik een loonadministratie voeren?

Volgens de richtlijnen van de Belastingdienst bent u verplicht een loonadministratie te voeren wanneer u één of meer werknemers heeft. Concreet betekent dit dat u al snel in de papierhandel komt te zitten zodra u iemand aanneemt. De loonadministratie is meer dan alleen het verwerken van de lonen overigens. Zo moet er een personeelsdossier aanwezig zijn van elke medewerker, zijn de jaaropgaven ook onderdeel van de administratie en bent u grotendeels afhankelijk van de informatie die de Belastingdienst u verstrekt.

Welke onderdelen moeten binnen de loonadministratie aanwezig zijn?

  • Personeelsdossier per medewerker
  • Loonbelasting en pensioenafgifte op elke loonstrook
  • Jaaropgaven
  • Correct ingevoerde verificaties van de loonbetalingen en betalingen aan de Belastingdienst

Dat lijkt lastig en veel werk – en helaas is dit het ook. Zeker wanneer de rechtsvorm van uw onderneming verandert, uw bedrijf verhuist of u een groeiend bedrijf heeft met een toenemend personeelsbestand, kan dit zorgen voor bijzonder lange avonden met veel cijfertjes. Vooral omdat u het goed wilt doen. Enerzijds omdat de Belastingdienst hierop hamert, anderzijds omdat u wilt dat alle medewerkers krijgen wat zij verdienen. En verdienen zij ineens iets meer, dan betekent dat flink wat extra administratie.

Kan ik de salarisadministratie uitbesteden?

Alle vormen van administratie kunnen tegenwoordig uitbesteed worden. Het is echter wel belangrijk dat u constant op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. U wilt geen mogelijkheden missen immers. Daarom is het goed om te kiezen voor Officium.

Wij zorgen er niet alleen voor dat de loonadministratie op de juiste wijze gedaan wordt. We zorgen er ook graag voor dat u het beste advies op maat krijgt, in elke situatie en elke fase van uw onderneming. Zo weten we zeker dat iedereen krijgt wat hij of zij verdient, inclusief u zelf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan naar 030 820 0386 of vraag vandaag nog een offerte aan voor meer informatie over onze financiële dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *