Heeft u de administratie op orde?

financiele rapportages
Financiële rapportages: een to-do-list
1 maart 2020
belastingaangifte doen
Hoe doet u belastingaangifte?
1 mei 2020

Heeft u de administratie op orde?

administratie op orde

De administratie op orde? Rust in de zaak!

Het zijn vreemde tijden waar we in leven. De kans is groot dat u vanuit huis aan het werk bent, of het even wat rustiger aan doet met de onderneming omdat de vraag aanzienlijk afgenomen is. Groot gelijk ook, want het is maar net de vraag wat er precies gaat gebeuren wanneer de deuren weer open mogen en de markten weer openen. Dit is een mooi moment om eens te kijken naar de boekhouding. Heeft u de administratie op orde of is dit een mooi moment om even de achterstanden weg te werken?

Waarom is het nu tijd voor de administratie op orde maken?

De kans is groot dat het aantal transacties, zowel uit als in, afgenomen is. De meeste bedrijven hebben de intensiteit van de processen teruggedraaid en zijn in een afwachtende staat. Dat betekent dat er tijd is om achterstanden relatief makkelijk weg te werken. Er komen namelijk weinig bonnetjes en papieren bij die ingeboekt moeten worden. Zo kunt u direct de voortgang zien.

Daarnaast is een administratie op orde hebben van groot belang op dit moment. Op het moment dat de producties en processen weer beginnen, wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en wat de staat is van de financiën. Dat kunt u niet door op de rekening van de zaak te kijken. Alleen in de boekhouding kunt u werkelijk zien hoe het ervoor staat. En dat kan nog weleens van cruciaal belang zijn de komende maanden.

Hoe doet u dat met alle thuiswerkers?

De meeste bedrijven werken in hoge mate digitaal, zeker wanneer het op de administratie aankomt. Moeten er meerdere mensen tegelijkertijd aan het werk met de administratie? Dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat iedereen een eigen deel pakt, zodat mensen elkaar niet in de weg lopen. Wanneer u voor deze aanpak kiest, kunt u nu alvast bepalen wie aan het werk mag met de papieren bonnetjes die ook verwerkt moeten worden, zodat u dat niet zelf hoeft te doen.

Geen tijd of mensen om de administratie op orde te brengen?

Wilt u graag aan het werk met de administratie, maar heeft u de mensen of de tijd niet om dit te doen? Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen graag de administratie voor u en kunnen u direct adviseren over de mogelijkheden die uw bedrijf heeft. Via onze contactpagina kunt u ons direct bereiken via het contactformulier.