Financiering vanwege corona, wat is er mogelijk?

boekhouding in 2021
Boekhouding in 2021: wat zijn uw plannen eigenlijk?
4 januari 2021
belang van de administratie
Belang van de administratie was nog nooit zo groot
2 maart 2021

Financiering vanwege corona, wat is er mogelijk?

financiering vanwege corona

Hoe zit het met financiering vanwege corona?

Veel bedrijven hebben het de afgelopen maanden zwaar gehad. Menig ondernemer zal 2020 bestempelen als een rampjaar, waarin roeien met de riemen die er waren ook niet altijd voldoende bleek. Nu de vooruitzichten langzaam beter worden (maar nog lang niet goed zijn), is het tijd om de balans op te maken. Dat kan zoeken naar financiering vanwege corona zijn. Maar dat is lang niet altijd zo makkelijk.

Wanneer u op zoek bent naar een lening, uitstel van betaling of financiering vanwege corona, dan komt u een aantal hindernissen tegen. Waar moet u op letten in deze tijd en wat zijn de mogelijkheden eigenlijk?

Begin bij de overheid voor financiering vanwege corona

Direct op zoek naar een lening, krediet of andere manier van financiering vanwege corona. Dat klinkt goed, maar te veel haast is nooit een goede keuze wanneer het om geld gaat. De overheid heeft bepaalde regels en mogelijkheden opgesteld voor bedrijven die aanzienlijk omzetverlies geleden hebben dankzij corona. Begint u daarom eens bij het kijken naar de steunpakketten en andere mogelijkheden die opgezet zijn. U vindt alle informatie op de website van de Rijksoverheid.

Buiten de overheid om

Valt u buiten de bedrijven die recht hebben op steun vanuit de overheid of kunt u geen aanspraak maken op steun omdat u niet aan de eisen voldoet? Dan zijn er tal van andere mogelijkheden die u kunt overwegen. Het verstandigste is om eerst te praten met uw bank. Vaak zijn er oplossingen beschikbaar en stellen banken zich flexibele op (dit is uiteraard ook eigenbelang voor een groot deel).

Wanneer u de bestaande kredieten of leningen uit wilt breiden, betekent dit wel dat u aan moet kunnen tonen dat uw bedrijf gezond is. Dat kunt u alleen door de administratie te laten zien en aan te geven waarvoor u de financiering vanwege corona wilt gebruiken. Is het om bestaande gaten te vullen en kunt u niet of nauwelijks aantonen dat uw bedrijf op korte termijn winst kan maken? Dan kunt u de financiering in de meeste gevallen wel vergeten.

De banken mogen flexibeler zijn, het betekent niet dat zij onnodig risico accepteren. Vandaar dat het belangrijk is dat de administratie op orde is. Dat is namelijk het eerste waar de bank om vraagt.

De boekhouding en financiering vanwege corona

Wilt u financiering aanvragen bij de overheid vanwege geleden omzetverlies door corona, of bij uw bank of een andere kredietverstrekker? Dan is het belangrijk dat uw administratie op orde is én dat u een plan van aanpak heeft. Heeft u dat (nog) niet? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen met financiering vanwege corona.