Boekhouding in 2021: wat zijn uw plannen eigenlijk?

administratie klaar voor 2021
Administratie klaar voor 2021 of heeft u nog werk te verzetten?
1 december 2020
financiering vanwege corona
Financiering vanwege corona, wat is er mogelijk?
1 februari 2021

Boekhouding in 2021: wat zijn uw plannen eigenlijk?

boekhouding in 2021

Hoe ziet uw boekhouding in 2021 er eigenlijk uit?

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Maar hoe zit het eigenlijk met uw boekhouding in 2021? Het begin van een nieuw jaar is altijd een goed moment om eens kritisch te kijken naar de processen binnen uw bedrijf. Verloopt alles nog wel op een optimale manier? Zijn er dingen die eigenlijk veel makkelijker moeten kunnen, om het werk te bevorderen?

Zeker op het gebied van boekhouding in 2021 zijn er tal van kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Van automatische processen tot externe opslag, en van digitaal boekhouden tot het uitbesteden van de onderdelen die u eigenlijk net wat te vaak mist.

Hoe meer stappen, hoe vaker het fout gaat

We komen nog altijd bedrijven tegen die gebruikmaken van verschillende programma’s voor de administratie. Daar is niets mis mee. Op het feit na dat dit vaak zorgt voor problemen. Zeker wanneer de programma’s onderling niet gekoppeld zijn of niet gekoppeld kunnen worden. Hoe meer losstaande processen u heeft, hoe groter de kans is dat er fouten in uw boekhouding sluipen.

Daarom raden we aan om ervoor te zorgen dat u een goed boekhoudprogramma heeft. De betere software implementeert bijvoorbeeld gewoon de salarisadministratie, crediteuren- en debiteurenbeleid en uiteraard tal van uiteenlopende rapporten zodat u direct inzicht heeft.

Heeft u geen goed boekhoudprogramma en heeft u hier eigenlijk wel behoefte aan voor uw boekhouding in 2021? Neem dan een vrijblijvend contact met ons op zodat we direct kunnen kijken naar de software die bij uw bedrijf past.

Online boekhouding in 2021 en uitbesteding van facetten (of de volledige boekhouding)

Dat u als ondernemer steeds meer online kunt regelen (en ook daadwerkelijk regelt), dat is geen geheim. Ook de boekhouding kan volledig online. Op die manier kunt u overal de administratie bijwerken waar en wanneer u wilt.

Een digitale boekhouding in 2021 maakt het uitbesteden van bepaalde onderdelen ook een stuk makkelijker. Wilt u bijvoorbeeld graag van de salarisadministratie af, of heeft u een boekhouder nodig voor het indienen van de rapporten bij de Belastingdienst? Dan heeft deze gewoon online toegang tot uw cijfers.

Wilt u eigenlijk helemaal niet meer bezig met de boekhouding in het nieuwe jaar? Bijvoorbeeld omdat u alle aandacht wilt hebben voor het opschalen van uw onderneming? Ook dat is een optie. Wilt u meer weten over wat wij u kunnen bieden, zonder de ‘uurtje factuurtje’-mentaliteit? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen die passen bij uw onderneming.