Belang van de administratie was nog nooit zo groot

financiering vanwege corona
Financiering vanwege corona, wat is er mogelijk?
1 februari 2021
administratie ordenen
Administratie ordenen; plan er eens een dag voor
1 april 2021

Belang van de administratie was nog nooit zo groot

belang van de administratie

Het belang van de administratie in 2021; ongekend!

Het belang van de administratie is bij veel ondernemers wel bekend. Toch blijft het vaak iets dat ‘erbij wordt gedaan’ of wat stiekem de weekenduren opvreet. Zeker bij grotere ondernemingen is de boekhouding een noodzakelijk kwaad. Het moet gebeuren, want er moeten aangiften verstuurd worden. Het moet op orde zijn, want er kunnen controles komen.

In 2021 is het belang van de boekhouding nog vele malen groter. Dat bleek al eerder in België. Daar konden bedrijven steun aanvragen, maar bleek al snel dat de administratie van veel bedrijven dit helemaal niet toeliet. Is dit het moment voor u om tóch eens naar de staat van de administratie te kijken?

Hoe zit het met het belang van de administratie?

Het begin van het nieuwe jaar. Dat betekent inkomstenbelasting, winstbelasting, jaarrekeningen en het sluiten van de boeken. Allemaal leuk en aardig, maar na het noodjaar 2020 staat het hoofd van menig ondernemer niet naar cijfers. Zij willen omzet draaien. Heeft u in 2020 met regelmaat aan de boekhouding gewerkt, dan kunt u nu gewoon verder met uw bedrijf. Heeft u een flinke achterstand, dan wordt het aanpoten, waarbij uw bedrijf het moet ontgelden tenzij u een externe partij inschakelt voor de administratie.

Met de mogelijke steunpakketten en extra regelingen vanuit de Belastingdienst is het belang van de administratie in 2021 nog veel groter. Maar dat is niet de enige reden waarom we hier nog eens de aandacht op willen vestigen.

Wat is de juiste koers voor uw bedrijf?

Voorlopig lijkt er geen einde te komen aan de pandemie en de druk op de economie. Veel bedrijven schakelen daarom om. Om naar andere producten en diensten of omschakelen naar online verkopen, inclusief digitale showrooms.

Is dit een optie voor u? Dat weet u alleen wanneer u inzicht heeft in de cijfers, het budget en de marges die u nu heeft bij uw verkopen. Met die gegevens kunt u inschatten hoe levensvatbaar uw huidige aanpak is en welk budget er daadwerkelijk is om een andere richting in te slaan. Een boekhouding die op orde is, is daarbij onmisbaar. Vandaar dat het belang van de administratie in 2021 groter is dan ooit.

Bent u klaar voor de toekomst?

Komt u voor grote keuzes te staan? Mogelijke steun of een andere aanpak om uw bedrijf weer op poten te krijgen? Zorg er dan eerst voor dat de administratie op orde is. Alleen op die manier kunt u steun krijgen, financiers aantrekken of mogelijkheden doorrekenen.

Heeft u hier hulp bij nodig of wilt u eens ideeën sparren met een innovatieve partner op dit gebied? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.