Administratie als een last; creatieve ondernemers stoppen ermee

administratie ordenen
Administratie ordenen; plan er eens een dag voor
1 april 2021
reserve zzp
Zzp’ers hebben het zwaar; maar waar is de reserve van de zzp’er eigenlijk?
1 juni 2021

Administratie als een last; creatieve ondernemers stoppen ermee

administratie als een last

De administratie als een last voor creatieve geesten

In de creatieve sector is het redelijk duidelijk; boekhouding is niet leuk. Het is eerder administratie als een last en een dreigende donkere wolk boven de creativiteit van jonge, frisse ondernemers die graag aan de slag willen met hun bedrijf. Spijtig, want de rem op het ondernemerschap zorgt ervoor dat sterke en innovatieve ideeën stilvallen en nooit tot ontwikkeling komen.

Of ligt het net even iets anders? Jonge, startende ondernemers besteden graag uit. Taken die zij vervelend vinden of als een last zien, gaan direct naar andere bedrijven. Verstandig, want op die manier is het wél mogelijk om die creatieve ideeën tot bloei te laten komen. Ervaart u administratie als een last? Dan is uitbesteden dé optie.

Waarom is administratie eigenlijk zo vervelend?

Persoonlijk vinden wij administratie helemaal niet vervelend. Van onze klanten horen we echter met regelmaat dat het repetitieve karakter samen met de vele regels ervoor zorgt dat de boekhouding gezien wordt als een enorme berg met werk. En wij begrijpen heel goed dat dit niet uw idee was toen u ervoor koos om een eigen bedrijf te starten. U wilt winst maken, u wilt producten ontwikkelen en de markt overnemen met uw diensten. Saaie cijfers passen daar helemaal niet bij.

Nu zijn er tal van programma’s die veel van het werk overnemen, maar totdat u kiest voor uitbesteden, blijft u eigenlijk altijd bezig met de administratie omdat geen enkel programma al het werk van u over kunt nemen. Ook zal een programma er zelf nooit voor kiezen om een rapportage aan te leveren bij de Belastingdienst. Daar is een menselijke handeling voor nodig.

Creatieve ondernemers besteden uit; maar waarom eigenlijk?

Wanneer u als creatieve ondernemer aan het werk wilt met uw ideeën, dan wilt u graag de vrijheid hebben om daadwerkelijk de tijd te nemen en focus te houden op uw projecten en ideeën. Maar tegelijkertijd wilt u wél op elk moment weten hoe uw bedrijf ervoor staat, welke opties u heeft. Waar de kansen liggen en hoe het gesteld is met uw marge. Creativiteit is geweldig, maar aan het einde van de dag gaat het wel om het brood op uw tafel.

Dat is waarom wij graag voor u aan de slag gaan. Met onze totaaloplossingen en flexibiliteit kunnen we ook voor uw bedrijf aan de slag. U bepaalt zelf wat u aan ons uitbesteedt en hoe we dit vormgeven, zodat we altijd de juiste partner zijn voor uw onderneming. Voor uw boekhouding, salarisadministratie en uw aangiftes kunt u gewoon altijd bij ons terecht!